‘Mireu-nos amb ulls d’amor’

A Reus mesurem les estacions de l’any amb les festes majors: l’estiu comença quan arriba Sant Pere i s’acaba per Misericòrdia. Ara que el foc, la festa i el fum de la nostra patrona ja s’han acabat, és temps de fer la reclusió i canviar la màniga curta per les jaquetetes i gaudir del silenci de la tardor. Però avui no parlaré de tardor, sinó de la nostra festa major amb un recull d’imatges d’enguany i també d’arxiu.

Misericòrdia és considerada per molts com la ‘festa major petita’. Per mi, es podria titllar de ‘petita’, però no pas per culpa seva o perquè els actes siguin poc importants, sinó perquè no és tan ‘mediàtica’ com Sant Pere i això es nota. Els actes d’un extens programa solen celebrar-se gairebé en família, i és una llàstima perquè potser no tindrà Tronada, però la il·lusió dels qui la fan possible és la mateixa i no es veu resposta amb el caliu dels reusencs… A més, és al setembre quan -sincerament i amb el perill de ser apedregada al Mercadal- m’entra com una petita enveja quan veig imatges d’una baixada multitudinària i espectacular per l’ambient que s’hi respira que a Reus no tenim, perquè aquí no deixem anar la nostra eufòria fàcilment i som més de fer soroll de pipes quan mirem l’hoquei i el futbol.

Però deixant a banda aquesta circumstància, Misericòrdia és també la festa dels petits. La darrera ocasió de l’any de fer un petó als Nanos, de tocar la maneta dels Gegants o de donar-li el xumet a la Mulassa. Misericordia (1 of 1petita) misericordia (1 of 1)-33petita misericordia (1 of 1)-35petita misericordia (1 of 1)-29petita misericordia (1 of 1)-27petita misericordia (1 of 1)-28petita misericordia (1 of 1)-26petita misericordia (1 of 1)-22petita Misericordia (1 of 1)-10petita Misericordia (1 of 1)-9petita Misericordia (1 of 1)-8petita Misericordia (1 of 1)-7petita Misericordia-1-3petitaMisericòrdia també és Masclet, la beguda reusenca de la festa major que barreja els nostres beuratges per excel·lència: el vermut i el Plim (de tota la vida).

Misericordia-1-4petitamisericordia (1 of 1)-25petita Misericordia (1 of 1)-4petita Misericordia (1 of 1)-3petitaMisericòrdia també és l’Àliga, i el foc i el fum i el color, i també és devoció per la patrona. Un equilibri perfecte entre les iaietes (o no tan iaietes) que agraeixen a la Mare de Déu que salvés els reusencs de la pesta i els qui volen treure pit i orgull de ciutat i donar-ho tot a la festa. Però el que definitivament és Misericòrdia, és un adéu a la disbauxa i a l’estiu. Benvinguda tardor.misericordia (1 of 2)petita misericordia (1 of 1)-37petita misericordia (1 of 1)-34petita misericordia (1 of 1)-32petita misericordia (1 of 1)-31peetita misericordia (1 of 1)-30petita misericordia (1 of 1)-24petita misericordia (1 of 1)-23petita Misericordia (1 of 1)-20petita Misericordia (1 of 1)-19petita Misericordia (1 of 1)-18petita Misericordia (1 of 1)-17petita Misericordia (1 of 1)-16petita Misericordia (1 of 1)-15petita Misericordia (1 of 1)-14petita Misericordia (1 of 1)-13petita Misericordia (1 of 1)-12petita Misericordia (1 of 1)-11petita Misericordia (1 of 1)-5petita Misericordia-1-11petita Misericordia-1-10petita Misericordia-1-9petita Misericordia-1-8petita Misericordia-1-6petita Misericordia-1-7petita Misericordia-1-5petita Misericordia-1-2petita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s